1 noiembrie 2010

5 alimente care te intineresc




publicat pe 1 Noiembrie 2010 » 0 comentarii »
10 etichete » Tineretea este mult ravnita, studii de mii de ani fiindu-i adresate, incercandu-se sa se gaseasca licoarea tineretii fara batranete.






Studii recente de specialitate au ajuns insa la diverse concluzii pentru a mentine cat mai mult tineretea, dintre care cele mai importante aspecte care se numara printre concluzii sunt:


- alimentatia;


- sportul;


- inceperea tardiva a vietii sexuale;


- trecerea peste varsta de 90 de ani cand procesele de senescenta (imbatranire) se autoinhiba;


- hidratarea suficienta


- 6 ore de somn pe noapte;


- O viata sexuala constanta, cu parteneri stabili;


- Pozitivismul etc.;






5 Alimente care te intineresc






Fructele






Este stiut de multa vreme ca fructele aduc numeroase beneficii asupra sanatatii, frumusetii si siluetei. In ceea ce priveste mentinerea tineretii, fructele contin foarte multi antioxidanti care apara ADN-ul celular de degradare prin diverse mecanisme mai mult sau mai putin directe, protejand astfel sanatatea celulelor si inhiband procesele de imbatranire celulara. Cele mai indicate fructe in acest sens sunt: rodiile, ananas, kiwi, citricele, merele etc.










Legumele






Legumele sunt bogate in minerale, dar si vitamine, avand combinatii chimice foarte ultile organismului, matricea alimentara fiind in armonie cu sistemul nostru metabolic. Consumul zilnic de legume asigura o baza de minerale si fibre care mentin echilibrul metabolic si hormonal.






Fructele de mare






Fructele de mare si pestele contin acizi grasi si substante importante pentru sanatatea celulara, integritatea si regenerarea membranara, asigurand viata lunga a celulelor, reparatia si regenerarea celulara.






Ceaiul verde






Ceaiul verde contine numeroase substante antioxidante, anticancerigene, antiimbatranire si energizante, printre care si cafeina, fiind un bun tonic cerebral si inlocuitor al cafelei.










Alimentele aromate






Se pare ca aromele au efecte puternice asupra pishicului, unele dintre acestea fiind puternic stimulante si chiar binedispun, fiind corelate cu calitatea alimentului. Spre exemplu aroma de ciocolata sau ciocolatele foarte aromate cresc mai mult endorfinele si serotoninele. Aceste substante chimice stimuleaza pozitivismul, iar pozitivismul s-a demonstrat a fi o arma puternica impotriva bolilor si a imbatranirii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea