1. Ceaiul verde
Alege ceaiul verde japonez (exemplu, sencha, matcha), opăreşte-l 10 minute şi nu-l păstra mai multe de 2-3 ore.
2. Şofranul de India şi sosul curry
Amestecă şofranul de India cu piper negru şi ulei de măsline, şi foloseşte sosul pentru salate, legume, supe.
3. Ghimbirul
Se răzuieşte puţin ghimbir peste amestecurile de legume pe care le prepari sau se opăreşte în apă fiartă 10-15 minute pentru a face infuzie.
4. Legumele crucifere şi legumele cu frunze verzi
Varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, spanac, etc. Nu le fierbe! Mai bine înăbuşă-le puţin sau căleşte-le rapid într-o tigaie cu ulei de măsline, recomandă dr. Schreiber.
5. Usturoi, ceapă, praz, arpagic
Este recomandat să pisezi usturoiul şi să-l amesteci cu ulei de măsline.
6. Legume şi fructe bogate în carotenoizi
Morcovi, dovlecei, roşii, curmale, caise, sfecla roşie şi toate fructele/legume viu colorate.
7. Soia
Dr. David Servan Schreiber recomandă înlocuirea produselor lactate cu laptele şi iaurtul din soia, tofu şi alte produse preparate din soia.
8. Plantele aromatice
Foloseşte mentă, ţelină, pătrunjel, rozmarin, cimbru, oregano, busuioc pentru a da gust mâncărurilor.
9. Algele marine
Specialistul recomandă să folosim algele nori, kombu, wakame, arame şi dulse în supe, salate sau în asociere cu leguminoasele (fasole, linte).
10. Ciocolata neagră
Fără lapte sau alte adaosuri care anulează beneficiile aduse de boabele de cacao. Specialistul recomandă 20 de grame pe zi de ciocolată neagră, asociată cu o cană de ceai verde care-i amplifică efectul.
Specialistul avertizează că ouăle şi carnea sunt elemente opţionale în regimul alimentar anticancerigen, nicidecum ingredientele principale şi nu recomandă un consum zilnic de produse de origine animală.
Alege ceaiul verde japonez (exemplu, sencha, matcha), opăreşte-l 10 minute şi nu-l păstra mai multe de 2-3 ore.
2. Şofranul de India şi sosul curry
Amestecă şofranul de India cu piper negru şi ulei de măsline, şi foloseşte sosul pentru salate, legume, supe.
3. Ghimbirul
Se răzuieşte puţin ghimbir peste amestecurile de legume pe care le prepari sau se opăreşte în apă fiartă 10-15 minute pentru a face infuzie.
4. Legumele crucifere şi legumele cu frunze verzi
Varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, spanac, etc. Nu le fierbe! Mai bine înăbuşă-le puţin sau căleşte-le rapid într-o tigaie cu ulei de măsline, recomandă dr. Schreiber.
5. Usturoi, ceapă, praz, arpagic
Este recomandat să pisezi usturoiul şi să-l amesteci cu ulei de măsline.
6. Legume şi fructe bogate în carotenoizi
Morcovi, dovlecei, roşii, curmale, caise, sfecla roşie şi toate fructele/legume viu colorate.
7. Soia
Dr. David Servan Schreiber recomandă înlocuirea produselor lactate cu laptele şi iaurtul din soia, tofu şi alte produse preparate din soia.
8. Plantele aromatice
Foloseşte mentă, ţelină, pătrunjel, rozmarin, cimbru, oregano, busuioc pentru a da gust mâncărurilor.
9. Algele marine
Specialistul recomandă să folosim algele nori, kombu, wakame, arame şi dulse în supe, salate sau în asociere cu leguminoasele (fasole, linte).
10. Ciocolata neagră
Fără lapte sau alte adaosuri care anulează beneficiile aduse de boabele de cacao. Specialistul recomandă 20 de grame pe zi de ciocolată neagră, asociată cu o cană de ceai verde care-i amplifică efectul.
Specialistul avertizează că ouăle şi carnea sunt elemente opţionale în regimul alimentar anticancerigen, nicidecum ingredientele principale şi nu recomandă un consum zilnic de produse de origine animală.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Si-au exprimat parerea