2 octombrie 2011

Ai ochii caprui? Afla cu ce culori poti sa te machiezi - FOTO

Alegerea celor mai potrivite nuante si texturi pentru machiaj nu este chiar la indemana oricui. Trebuie sa ai un oarecare fler, dar si un minim bagaj de cunostiinte in legatura cu ce te avantajeaza. Fetele cu ochii caprui, de exemplu, au impresia ca se pot machia cu absolut orice culoare. Exista, totusi, nuante pe care ar fi bine sa le evite, in functie de nuanta pielii si mai ales a irisului.


Ai ochii caprui? Afla cu ce culori poti sa te machiezi - FOTO
Machiajul ochiilor caprui trebuie facut in asa fel incat sa intensifice nuanta irisului si sa lumineze privirea. Alegand o anumita nuanta poti avea o privire cuceritoare sau, dimpotriva, inexpresiva.


Actrite ca Eva Longoria, Anne Hathaway sau Penelope Cruz au inteles bine asta si stiu sa puna accent pe privire. Iata mai jos ce culori sa alegi, in functie de nuanta ochiilor tai.


Pentru ochii caprui inchis: farduri roz, lila sau nude
Tonurile calde sunt ideale pentru ochii de culoare inchisa. Ai de ales dintr-o paleta larga de brun, ciocolatiu si cafeniu. Poti incerca si gri sau crem sidefat, bej cu irizatii, culoarea prunei si negru. Daca iti place albstru, alege doar nuante metalizate de bleumarin sau albastru electric.


Pentru seara, orice culoare metalizata e potrivita pentru tin: auriul, bronzul, aramiul si argintiul arata minunat in combinatie cu farduri mate. Indraznetele pot cocheta cu nuante de verde si oranj.


Pentru ochii caprui deschis, caprui auriu sau caprui verzui: farduri maro, bej, ciocolatiu
Acestea vor face ca privirea sa fie calda, usor exotica. Poti alege si verde, dar numai nuante inchise sau kaki.
Daca vrei un machiaj de zi, e suficient sa folosesti un creion dermatograf negru si mascara.


Pentru seara, poti obtine o privire intensa jucandu-te cu creionul si tusul depleoape si folosind din belsug mascara pentru volum, nu pentru lungime. E important ca genele sa para foarte dese, iar lungimea e data oricum de la dunga trasata de tus.


Mascara ideala e cea neagra, insa te poti juca si cu nuante de pruna sau albastru. Alege maro doar daca ai parul de culoare deschisa.


Creionul dermatograf potrivit: negru, albastru, maro sau culoarea prunei.


Pentru ochii caprui mediu, alege nuante metalizate
Un machiaj festiv, cu accente glamour va fi realizat usor cu nuante de auriu, evidentiate de brun inchis. Pentru un look de 'femme fatale', incearca smoky-eyes.


Ce nuante sunt de evitat?
Evita culorile foarte deschise, ca sa nu ai un look sters, tern. Te vor face sa pari dura sau, si mai grav, stearsa.


Verdele evidentiaza frumos marourile, insa nu nuantele pale, pentru ca vor face ca partea alba a ochiului sa para galbuie.


Acelasi efect il are si albastrul deschis, bleu sau azur. Albastrul ideal este sidefat, intr-o nuanta inchisa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea