18 octombrie 2011

Trucuri practice de make-up, pentru un look de toamna impecabil

 

 

 

Machiajul de toamna se caracterizeaza printr-o permisivitate aparte in ceea ce priveste jocul de lumini si umbre. In sezonul rece, stralucirea soarelui si lumina naturala sunt din ce in ce mai estompate. Cum se reflecta acest lucru asupra machiajului tau? Trucurile practice care vizeaza tehnici de contur, nuantari intense de culoare sau accentuari ale trasaturilor pot fi aplicate, in sezonul rece, si in machiajul de zi cu zi.

Trebuie sa stii ca produsele si trucurile de conturare a chipului prin make-up au un singur scop: acela de a evidentia cele mai frumoase trasaturi faciale si de a stiliza, prin reguli de contrast, proportiile chipului tau.
Foloseste, pe linia fruntii, a urechilor si a barbiei, un fond de ten sau o pudra cu o nuanta mai inchise, iar pentru restul fetei, o nuanta mai deschisa, aplicata uniform pe linia centrala a fetei. Pentru ca tehnica de blending este esentiala in acest procedeu, utilizeaza un burete pentru aplicarea produselor si o pensula pe liniile de demarcatie ale celor doua nuante.

Proportii si simetrie: tehnici de contur si uniformitate

 Conturul poate fi realizat cu produse specifice. Cele mai bune palete de contur sunt compuse dintr-un fard iluminator, alb, arigntiu sau vanilie, si un fard de tip bronzer, mai inchis decat piersica.

Aplica bronzer-ul, cu o pensula asimetrica, diagonala, pe lateralele nasului, imediat sub buza inferioara si pe linia situata deasupra pometilor. Fardul iluminator se foloseste sub zona sprancenei (contrastul cu aceasta va lumina instant privirea si va defini arcul acesteia), de-a lungul piramidei nazale, deasupra buzei superioare si in punctul de mijloc al buzelor.
Pentru ca tenul nu mai este expus soarelui si temperaturilor ridicate, precum in timpul verii, folosirea unei pudre compacte translucide poate conduce la un aspect incarcat al porilor, deosebit de inestetic in timpul zilei. Evita acest accident de make-up amestecand, pe dosul mainii, putina pudra translucida in cantitatea de fond de ten pe care o aplici pe fata. Aplica pudra doar in timpul zilei, in cazul in care constati nevoia unor eventuale retusuri.
 Daca ai tenul uscat, evita complet, in timpul sezonului rece, pudra si alte produse de matifiere. In schimb, incearca sa redai efectul de ten stralucitor si sanatos folosind un fond de ten cu pigment iluminator sau alti agenti de irizare (acestea ofera in general o acoperire discreta, uniformizand tenul, si sunt produse etichetate drept "sheer"). Dupa ce ai aplicat fondul de ten, incalzeste in podul palmei putina crema hidratanta si aplic-o prin miscari de tapotare pe pometi, nas si barbie.

Pigment de toamna: blush-ul, produsul-cheie al sezonului

Toamna, blush-urile dobandesc o tenta caramizie, in ton cu o cromatica ce defineste, prin conventie, sezonul rece.
Un truc pentru evidentierea pometilor pe timp de toamna este rujul rosu burgund, aplicat pe un fond de ten lichid si intins de-a lungul pometilor cu ajutorul degetelor. Cel mai intens punct de culoare ramane astfel concentrat in centrul obrajilor. 
In sezonul rece, obrajii dobandesc, in general, o coloratie rozalie spre rosiatica (diferentele sunt generate, bineinteles, de nuanta tenului tau). Pentru a reda intocmai aceasta culoare cu ajutorul blush-ului, preseaza degetul mare pe degetul aratator timp de cateva secunde. Nuanta pe care o observi in varful degetelor este exact nuanta de care ai nevoie pentru un efect de imbujorare naturala.

Intensitate si definitie in machiajul ochilor

Genele curbate definesc privirea intr-un mod aparte, marind ochii si intensificand irisul.
Un truc rapid pentru curbarea genelor (incearca sa eviti clestii, in special cei metalici) il reprezinta folosirea unei linguri.
Tine lingura in spatele genelor si aplica mascara in mod obisnuit. Acestea vor dobandi forma linguritei, mizand pe o curbare naturala. 
Fie ca optezi pentru tonuri nude, pale sau pentru nuante reci (care definesc paleta cromatica a toamnei), efectul coloristic este intensificat pe timp de toamna. Pentru a obtine un impact de culoare mai puternic, iti recomandam sa uzi pensula sau aplicatorul inainte de a utiliza fardul. Asteapta insa ca fardul sa fie complet uscat inainte de a aplica o alta nuanta sau inainte de initia tehnica de blending, pentru a evita intercalarea inestetica a celor doua culori sau texturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea