14 martie 2011

4 Grupe alimentare care iti taie pofta de mancare



O asigurare de viata e ca un "Te iubesc" pentru familia ta. Fa-le o declaratie acum!


Adesea cand dorim sa tinem o dieta sau se ne formam un stil alimentar sanatos intampinam un mare obstacol: pofta. Odata aparuta, pofta duce instantaneu la aparitia senzatiei de foame, astfel va “atrage” intr-un cerc vicios scazandu-va sansele de reusita a regimului alimentar.










4 Grupe alimentare care iti scad pofta de mancare






Cerealele






Cerealele sunt alimente foarte bogate in fibre. Practic toate alimentele bogate in fibre ajuta la scaderea poftei de mancare si a senzatiei de foame. Cerealele se umfla in stomac si in intestinele subtiri, astfel ca suplinesc volumul unui pranz, creand senzatia de satietate.






Fibrele au de asemenea rolul de a detoxifia organismul si colonul, stimuland totodata peristaltismul intestinal (miscarile intestinelor). Ca atare cerealele joaca si un rol esential in combaterea constipatiei. De asemenea cerealele contin si glucide de foarte buna calitate, acestea se absorb lent din intestin si asigura energie pentru cateva ore de la ingestie.










Legumele






Legumele au si ele o cantitate ridicata de fibre, avand deci beneficii asemanatoare cerealelor, insa usor mai reduse. Legumele contin insa minerale esentiale pentru sanatatea organismului, fiind indicate in dieta zilnica.






Dintre cele mai satioase legume enumeram: morcovii, cruciferele (varza, brocoli, gulia etc.), sfecla, radacinoasele, sparanghel, mazare, linte, fasole etc.










Fructele






Nu toate fructele au proprietatea de a "taia" foamea, cele acide nu “reusesc” acest lucru: citricele, merele, prunele , practic fructele cu gust acru. Fructele foarte apoase sau cele consistente reduc insa foamea: pomelo, bananele, mango, avocado, pepenele galben sau rosu, gutuile, perele, strugurii.










Lactatele






Lactatele, in special laptele gras nedegresat si branzeturile grase sunt foarte satioase, nu e de mirare ca daca beti lapte inainte de masa pofta de mancare dispare.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea