17 martie 2011

Afectiuni care ingrasa

Afectiuni care ingrasa
Sursa: greenfoodsloseweight.com
Daca ai incercat de nenumarate ori sa dai jos kilogramele in plus, ai urmat cu strictete o dieta alimentara sanatoasa si echilibrata, ai facut si sport, insa nu esti multumit de rezultate, este foarte posibil sa ai anumite probleme de sanatate. De cativa ani specialistii au ajuns la concluzia ca afectiunile hormonale sunt vinovate de acumularea de kilograme nedorite.



Foarte multe persoane cred ca acumularea de kilograme in plus este strans legata de ceea ce mancam. Uneori insa, ingrasarea nu tine de acest lucru, ci de ceea ce se intampla in orgasnimul nostru. Daca suferi de anumite afectiuni, nu conteaza ceea ce faci pentru a slabi. Vei fi blocat cu aceleasi kilograme pana nu iti vei rezolva problemele de sanatate.

Iata mai jos cateva afectiuni care duc la ingrasare:

1 Hipotiroidism. Acesta afectiune afecteaza glanda tiroida. Tiroida se afla la nivelul gatului si ajuta la sintetizarea hormonilor tiroidieni. Acesti hormoni joaca un rol foarte important in metabolismul uman, ajutand la arderea caloriilor. Hipotiroidismul apare atunci cand tiroida se inflameaza, iar sistemul imunitar incepe sa afecteze aceasta glanda.

Acest lucru duce la o scadere a productiei de hormoni tiroidieni. Rezultatul este incetinirea metabolismului, care duce de cele mai multe ori la ingrasarea rapida. Alte simptome ale hipotiroidismului sunt sensibilitatea la frig, depresie, unghii si par casant, constipatie sau menstruatie abundenta. Hipotiroidismul este insa o afectiune grava, care poate afecta si creierul.

2 Rezistenta la insulina. Aceasta afectiune duce insa si la incetinirea procesului de slabire. Insulina este un hormon produs de pancreas. Acest hormon este eliberat in vasele de sange care strabat intreg organismul. Insulina este responsabila de metabolismul carbohidratilor, lipidelor si proteinelor. De asemenea, insulina este importanta si in reglarea si inmultirea celulelor din organismul uman.

Rezistenta la insulina este o afectiune a organismului prin care celule devin rezistente la efectele insulinei. Astfel, organismul va avea nevoie de cantitati mai mari de insulina pentru a functiona la parametrii normali.

3 Schimbarile hormonale. Aceste schimbari duc la acumularea inexplicabila de kilograme, iar cei care tin dieta vor intampina greutati in a da jos kilogramele. Aproape toate categoriile de hormoni pot cauzaacumularea de kilograme, insa femeile sunt cele mai afectate. Femeile care se apropie de menopauza sau detecteaza schimbari ale organelor reproductive trebuie sa mearga la un medic ginecolog.

4 Stresul. Esti tot timpul ingrijorat? Viata ta se desfasoara intr-un ritm trepidant, caruia nu ii poti face fata? Atunci esti stresat. Stresul poate cauza ingrasarea in doua moduri diferite: prin mancatul in exces sau prin supraeliberarea de cortizol in organism. Atunci cand esti stresat, nivelul de cortizol din organism creste, ducand la acumularea de grasime, in special in jurul abdomenului.

5 Depresia. Atunci cand suferi de depresie, intregul organism resimte acest lucru. astfel, kilogramele se vor depune mult mai usor, iar procesul de slabire este ingreunat. Atunci cand mintea ta se afla la cote scazute, corpul reactioneaza in consecinta. Metabolismul incetineste, insa apetitul alimentar creste.

6 Sindromul ovarelor polichistice. Aceasta afectiune duce la acumularea inexplicabila de kilograme. Acest sindrom este o anomalie a ovarelor, ceea ce duce la un dezechilibru hormonal.

Ovarele produc numerosi hormoni sexuali, printre care estrogen si testosteron. Femeile cu sindromul ovarelor polichistice se ingrasa mult mai usor si au probleme apoi in a tine corect o dieta de slabire si, implicit, de a slabi. Daca ai descoperit simptome neobisnuite, este indicat sa mergi la medicul ginecolog.

Inainte de a tine o dieta de slabire, este indicat sa mergi la medicul de familie pentru un control amanuntit. Astfel vei putea detecta daca suferi de o afectiune care duce la ingrasare. Prin tratament adecvat, vei reusi sa scapi si de problema de sanatate, dar si de kilogramele in plus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea