25 martie 2011

Slăbitul definitiv: 7 soluţii extrem de uşoare




MAI MULT DESPRE: dieta, kilograme, silueta, slabit Secretul unei greutăţi corporale sănătoase şi al unei siluete armonioase stă în disciplină şi în urmarea regulilor unui stil de viaţă sănătos. Iată 7 dintre acestea care te vor ajuta să eviţi problemele provocate de luarea în greutate.





1. Respectă orele de masă!

Nu sări peste mese şi, în niciun caz, peste micul dejun. Indiferent cât eşti de grăbită dimineaţa, poţi găsi soluţii pentru a-ţi începe ziua cu o masă hrănitoare şi sănătoasă. Încearcă să mănânci zilnic la aproximativ aceleaşi ore pentru ca metabolismul tău să funcţioneze corect. Fiecare masă este importantă şi reducerea lor nu va face altceva decât să sporească senzaţia de foame. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia americană Journal of Epidemiology, persoanele care sar peste micul dejun au risc de 4-5 ori mai mare să sufere de obezitate.





2. Alege carbohidraţii buni!

Învaţă să alegi alimentele potrivite pentru o siluetă suplă. Consumă carbohidraţii din cereale integrale, legume şi fructe pentru a-ţi stimula metabolismul.





3. Limitează consumul de alcool şi băuturi carbogazoase!

Moderaţia este secretul unui corp sănătos şi atrăgător. Pe lângă faptul că poate reprezenta o adevărată bombă calorică, alcoolul stimulează şi apetitul. Şi băuturile carbogazoase dulci "atacă" silueta. Nutriţioniştii avertizează că acestea fac parte dintre cele mai mari surse de calorii. Nu te înlocui cu cele dietetice, deorece există numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate. Optează în schimb pentru apă sau ceaiuri neîndulcite.





4. Timpul de odihnă e sfânt!

Şi nu doar pentru sănătatea ta. Studiile au arătat ca somnul reprezintă un aliat de nădejde în menţinerea siluetei. Aşa că întocmeşte-ţi un program fix de somn şi încearcă să nu te abaţi de la el.





5. Nicio masă fără peşte!

Peştele face parte parte dintr-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Nutriţioniştii îl recomandă în curele de slăbire, alături de un consum ridicat de lichide. Este recomandat peştele slab, precum şalău, ton sau păstrăv, pregătit la grătar, marinat sau în salate.





6. Profită de legumele şi fructele de sezon!

Aduc nenumărate beneficii pentru sănătate cât şi pentru siluetă. Ştim cu toţii că fructele şi legumele reprezintă cea mai eficientă soluţie când vine vorba de reducerea numărului de kilograme. Fructele sunt "un dulce" mai sănătos şi mult mai puţin periculos pentru siluetă. În timpul mesei, alege să mănânci legumele prima dată. Specialiştii susţin că, în cazul în care mâncăm legumele prima dată la masă, vom reduce apetitul şi vom consuma mai puţine calorii.





7. Fii activă!

Dieta este doar pe jumătate eficientă fără sport, avertizează specialiştii. Activitatea fizică face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi este inamicul numărul unu al kilogramelor. Indiferent de tipul de activitate pentru care optezi, important pentru sănătatea ta este să faci mişcare şi astfel să arzi calorii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea