21 iunie 2011

5 Tratamente naturiste care te scapa de cearcane


Cearcanele reprezinta zona de sub ochi care isi modifca aspectul in comparatie cu restul tenului: se umfla, poate prezenta modificari de culoare prin pigmentare cutanata (cearcane maronii) sau prin extravazarea vaselor sanguine venoase de la acest nivel care duce la o usoara “albastrire” a cearcanelor.


5 Tratamente naturiste care te scapa de cearcaneCauzele de aparitie a cearcanelor sunt diferite:

- oboseala, odihna insuficienta;
- boli renale;
- afectiuni cardiovasculare;
- afectiuni hepatice;
- afectiuni endocrine;
- afectiuni oftalmice etc.


Aceste cauze sugereaza clar ca tratamentele naturiste au rolul de a reduce pe moment cearcanele, dar ca nu elimina cauza care a dus la aparitia acestora. Daca cearcanele apar mai des de o saptamana si sunt zilnice, se recomanda un set de analize generale si consultul medicului.

5 tratamente naturiste care te scapa de cearcane


Pliculetele de ceai negru racite


Se face ceai negru concentrat, adica doua plicuri de ceai negru la o jumatate de cana de apa fiarta. Se racesc plicurile (se pot raci cu tot cu ceai) la frigider si se aplica apoi pe ochi, lasandu-le sa actioneze 15 minute. Pentru ca ceaiurile de obicei pateaza, se recomanda sa nu depasiti cele 15 minute de mentinere a plicurilor.

Pliculete racite de ceai de tei sau musetel



Acestea se folosesc dupa aceleasi principii ca pliculetele de ceai negru.

Felii de cartof crud



Se taie doua felii de cartof de grosime medie, cam 5 mm, apoi se racesc la frigider si se aplica pe ochi. Acestea se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza.

Felii racite de castravete



Se taie cateva felii de castravete, se racesc la frigider si se lasa sa actioneze 15 minute la nivelul ochilor.


Toate aceste tratamente de mai sus functioneaza prin doua principii: acela de vasoconstrictie, ceea ce duce la absorbtia edemului local si astfel cearcanele pufoase scad, se remit; iar celalalt mecanism este prin hranirea si hidratarea pielii de catre produsele folosite: ceaiuri, cartofi, castraveti.Pe acelasi principiu se pot utiliza si felii racite de fructe: pepene rosu, felii de mere, comprese cu suc de portocala, comprese cu aloe – toate racite.


Alimentatia



Alimentatia saraca in grasimi, dar bogata in legume si fructe ajuta la ameliorarea unor afectiuni care secundar are ca efect reducerea cearcanelor.


Alte modalitati de reducere a cearcanelor:

- renuntarea la fumat – reduce cearcanele si elimina pigmentarea maronie de la nivelul acestora;
- somnul – odihna suficienta elimina cearcanele de oboseala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea