22 iunie 2011

Practic: Cum sa te dai cu blush; sfaturi de la Terry Barber


Blush-ul este un produs cosmetic foarte importante care are rolul de a inviora tenul, oferindu-i o stralucire deosebita. Aplicarea acestuia nu este intotdeauna o sarcina usoara, mai ales daca iti doresti sa obtii un look natural impecabil. Tine cont de sfaturile lui Terry Barber, make-up artist MAC si vei obtine un machiaj desavarsit:

Practic: Cum sa te dai cu blush; sfaturi de la Terry Barber1. Descopera tipul de blush care te avantajeaza cel mai bine
Pentru un rezultat optim, blush-ul trebuie adaptat dupa tipul tenului, dar si dupa culorile in care ne machiem restul fetei. Fardul de obraz sub forma de pudra este potrivit pentru orice tip de ten si avantajeaza in mod special pielea mixta sau grasa. Terry Barber spune ca pudra este alegerea perfecta pentru un look natural, hidratant.

Blush-ul crema se potriveste tenului uscat sau normal si confera un aspect stralucitor pielii. Ambele tipuri de farduri avantajeaza atat machiajul de zi, cat si machiajul sofisticat de seara.

2. Alegerea culorii

Make-up artistiul ne sfatuieste sa testam intotdeauna produsul inainte de a-l cumpara. Nuantele isi schimba aspectul odata ce sunt aplicate pe piele. Pentru a descoperi exact ce culoare te avantajeaza cel mai bine, iata un truc pe care il poti incerca acasa, inainte sa pleci la cumparaturi. Ciupeste-ti usor pometii apoi observa-le cu atentie modul in care s-au colorat. Blush-ul ales trebuie sa fie cat mai apropiat de culoarea pe care ai obtinut-o.

3. Cum se aplica

Blush-ul crema se aplica foarte usor cu degetele sau cu ajutorul unei pensule cu peri sintetici. Fardul sub forma de pudra necesita o atentie sporita. Pensula este de asemenea importanta; asigura o acoperire uniforma, fara linii inestetice. Inainte de aplicare, se scutura surplusul de fard apoi se aplica pe osul pometilor si se estompeaza discret inspre tample. Cand te machiezi, poti sa combini doua tonuri asemanatoare pentru a conferi un aspect natural chipului.

Fardul de obraz are o importanta majora, deoarece defineste forma fetei si accentueaza trasaturile. Blushul lumineaza chipul si pune in valoare ochii, spune makeup-artistul Terry Barber.

4. Cu ce se asorteaza

Blush-ul se asorteaza intotdeauna cu rujul de buze. In cazul rujurilor foarte aprinse, fardul se va alege intr-o nuanta delicata, din aceeasi gama cromatica insa abia sesizabila. Astfel machiajul va parea mai natural si blush-ul va conferi tenului un aspect stralucitor si sanatos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea