7 februarie 2011

10 lucruri care va vor ajuta sa va angajati




Vreti sa petreceti mult timp cautând o slujba? Desigur ca nu. Candidatii doresc mereu calea cea mai eficienta de a gasi o slujba. Urmatoarele sfaturi pot face cautarea unei slujbe mai rapida.



1. Adaptati CV-ul si scrisoarea de intentie

Poate parea mai rapid sa trimiteti tone de material general la zeci de patroni, dar acest lucru va va costa timp în cele din urma. Ajustati CV-ul si scrisoarea pentru fiecare slujba pentru a demonstra clar cum se potriveste experienta dvs. cu cerintele angajatorului.De ex., daca aplicati pentru o slujba în relatii publice, relatati în primul rând experienta dvs. în PR.



2. Diversificati-va cautarea

Daca ati raspuns fara succes la anunturi din ziare, trimiteti CV-ul si online, cautati site-uri de slujbe, vorbiti cu prietenii si participati la un show de schimburi industriale. Cu cât cautati mai bine, cu atât este mai mare sansa de a reusi.



3. Nu actionati singur

Prietenii, familia si fostii colegi au fiecare propria retea- iar prietenul unui prieten poate avea firul necesar. Nu fiti timid. Contactati reteaua si anuntati ca sunteti în cautare de slujba.



4. Gasiti o companie sa vi se potriveasca

Consultati website-uile angajatorilor si întrebati-va prietenii cum este la ei în companie. Angajatorii cauta candidati care sa fie potriviti si sa se integreze în cultura companiei.



5. Nu va descurajati

Expertii estimeaza timpul de cautare al unei slujbe între trei si 10 luni- si presupune multe refuzuri. Nu va lasati: Slujba visata va aparea.



6. Fiti mereu pregatit.

Niciodata nu poti fi prea pregatit pentru prima întâlnire cu viitorul patron. Înainte de interviu, cititi site-ul companiei. Aflati cât mai multe despre produsele ei, conducere, misiune si cultura si pregatiti raspunsuri la întrebarile obisnuite unui interviu.



7. Fiti punctual

Fie ca este o întâlnire amicala sau un interviu oficial, sa ajungeti mereu cu 10 min mai devreme. Luati-va marja de siguranta în caz de aglomeratie sau vreme rea.



8. Vestimentatia si atitudinea

Într-un cadru de afaceri, îmbracati-va în haine profesionale de cea mai buna calitate pe care v-o permiteti. Luati în calcul bransa si angajatorul, dar cel mai nimerit este un costum de afaceri.



9. Ascultati mai mult decât vorbiti.

Chiar daca aveti emotii, încercati sa nu turuiti. Pastrând tacerea, puteti afla multe informatii valoroase despre companie si sa evitati a spune ce nu trebuie.



10. Puneti întrebari potrivite.

La sfârsitul interviului, angajatorul va va întreba inevitabil daca aveti întrebari. Pregatiti o lista de întrebari care sa arate cercetarile si interesul dvs. pentru companie.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea