24 februarie 2011

7 secrete pt.un corp suplu

Cultura alimentara difera de la o tara la alta si chiar de la o regiune la alta. Fiecare popor de-a lungul timpului a incercat sa isi stabileasca macar o regula de sanatate si frumusete, daca nu chiar mai multe...




Am adunat cateva dintre cele mai importante principii alimentare din diferite culturi nascute sa mentina silueta si sanatatea.

Preparatele tailandeze



Tailandezii au o bucatarie foarte sanatoasa. Ei isi incep dimineata cu sucuri naturale de fructe facute in casa, mananca doar preparate gatite sanatos si bine asociate, in cantitati mici. Temperatura la care se consuma preparatele este foarte importanta pentru ei, fiind atenti la temperatura optima de digestie pentru fiecare tip de aliment in parte. De asemenea ei gatesc doar cat mananca, astfel fiecare masa este proaspata.





Controlul portiilor la japonezi



Japonezii au cea mai scazuta rata de obezitate din lume. Pentru ei mancarea se savureaza, se mesteca lent, i se acorda un anume respect asupra gustului, prepararii, condimentarii si cantitatii acesteia, ei au mese bogate in peste, tofu, legume si fructe. Portiile consumate sunt mici si preparate in marea lor majoritate in abur. La japonezi nu exista mancaruri prajite.





Traditia ceaiului



In unele tari exista o traditie in privinta consumului de ceai, care se savureaza ca atare si inlocuieste mancarea. De exemplu in tarile asiatice, in Africa de Sud sau in Marea Britanie, in ultima tara consumandu-se cu lapte. Unele ceaiuri au chiar efecte de slabire si detoxifiante.


Rusii consuma vegetale



Dieta rusilor este bogata in fructe si legume, adesea culese din propriile gradini. Nici acestia nu cosnuma mancaruri prajite.



Controlul portiilor si la britanici



In Marea Britanie se mizeaza din ce in ce mai mult pe portii mici, restaurantele proprii nu mai servesc portii mari si englezii evita cat mai mult fast-food-urile.





Silueta la francezi



Francezii sunt foarte atenti la ceea ce mananca, sunt consuderati printre primele popoare care mananca sanatos. Sortimentele de branzeturi si alimentatia bazata in special pe lactate, fructe si legume si sarace in carne sunt potrivite pentru un trai sanatos si greutate normala.





Si pe la noi – postul



Desi adesea este asociat cu obiceiurile religioase, postul reprezinta de fapt o lunga perioada de dezintoxicare si energizare a organismului, o perioada absolut necesara pentru sanatate. Puteti tine in fiecare saptamana doua-trei zile de “post”, adica zile in care sa consumati doar vegetale, de preferabil crude, alaturi de supe si multa, multa apa.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea