27 februarie 2011

Atenţie la alimentele care favorizează celulita!





Potrivit prof. dr. nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, nu trebuie să ai kilograme în plus pentru a avea celulită. Cunoscută şi sub denumirea de coajă de portocală, celulita afectează 90% dintre femei, indiferent dacă sunt slabe, cu o greutate normală, supraponderale sau chiar dacă fac sport cu regularitate. Cum nu poţi schimba mulţi dintre factorii de risc pentru celulită, trebuie să acorzi o mare importanţă alimentaţiei:



1. Sucurile carbogazoase şi fresh-urile în exces

2. Cafeaua în exces

3. Alcoolul în exces

4. Prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food

5. Mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate)

6. Dulciurile şi alimentele rafinate



De asemenea, fumatul, hainele strâmte (împiedică circulaţia sângelui, mai ales pantalonii strâmţi şi obiceiul de a sta picior peste picior) şi tocurile înalte intră în categoria factorilor de risc pentru celulită.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea