7 februarie 2011

Ce nu trebuie purtat la un interviu - Top 20 Greseli de vestimentatie

Sfaturi in cariera—Fie ca esti interesat de evolutia carierei tale sau vrei un job nou, avem sfaturile potrivite pentru tine



Care este cea mai rea tinuta purtata vreodata la un interviu? Pentru un director de la o companie multinationala a fost un candidat cu o cravata Madras pe post de curea si o palarie în carouri.

Alti angajatori descriu, în sondajul facut de BizooJobs.ro, candidati cu unghii murdare, fuste foarte scurte, tricouri cu slogane jignitoare si chiar cu picioarele goale.

Nu e nevoie sa spuna BizooJobs.ro ca trebuie sa purtati pantofi la un interviu, dar ati facut vreuna din urmatoarele gafe?

1.Sa purtati un rucsac în loc de servieta sau mapa: Unii consultanti de imagine sugereaza ca femeile sa renunte si ele la posete.

2.Ochelari de soare pe cap sau casti în jurul gâtului: Eliminati tot “echipamentul de tranzit”si puneti-l în servieta înainte de a intra în hol.

3.Fuste prea scurte: Uitati ce poarta fetele din “Ucenicul”. Fusta trebuie sa acopere coapsele când stati pe scaun.

4.Cravata nepotrivita: Cravatele trebuie sa fie din matase, nu mai înguste de 4-5 cm cu model clasic. Consultantii dei magine sugereaza rosu si burgundy.

5.Haine prea stralucitoare sau cu modele mari: Cu exceptia domeniilor creatoare precum publicitatea sau programarea PC, se recomanda bleumarin, negru sau gri.

6.Machiaj excesiv la femei (sau machiaj la barbat)

7.Cercei la barbati: De fapt, barbatii trebuie sa evite orice bijuterie în afara de verigheta, inel de promotie sau ceas de metal.

8.Mai mult de o pereche de cercei la femei

9.Bijuterii faciale, în limba sau tatuaje visibile

10.Haine nepotrivite. Putini oameni pot purta haine luate direct din raft. Ajustarea hainelor este o investitie rentabila.

11.Unghii lungi, mai ales cu oja stralucitoare sau speciala. Unghiile trebuie curatate si taiate la o lungime care sa nu determine observatorul sa se întrebe cum nu va înjunghiati cu ele.

12.Culoarea sau coafura nefireasca a parului. Nu uitati ca Donald Trump era deja miliardar atunci când si-a facut freza data pe spate. Daca cheliti, încercati o tunsura scurta, stil Bruce Willis.

13.Camasile cu mâneca scurta, chiar mai rele când se poarta cu cravata

14.Ciorapii plasa , cu model sau picioarele goale (indiferent cât de bronzati sunteti). Femeile trebuie sa poarte ciorapi de culoare neutra care sa se potriveasca cu costumul.

15.Barbatii ai caror sosete nu merg cu pantofii, sau sunt prea scurte lasând sa se vada pielea atunci când stau pe scaun

16.Hainele descusute sau patate: Daca interviul are loc spre seara, schimbati-va tinuta mai înainte.

17.Lotiunile dupa ras, parfumurile sau apa de toaleta puternice: Multi oameni sunt alergici la anumite mirosuri. Pentru un miros subtil, folositi un sapun de baie de calitate.

18.Curea si pantofi care nu se asorteaza: Cureaua si pantofii trebuie sa fie din piele sau materiale înlocuitoare iar culorile cele mai potrivite pentru barbati sunt negru sau cordovan.

19.Semne vizibile ca purtati un costum nou. Scoateti etichetele si nasturii de rezerva – si nu uitati sa taiati firele care sigileaza buzunarele si sliturile.


Nu asteptati sa faceti gafe vestimentare. Pregatiti-va tinuta cu câteva zile înaintea interviului pentru a avea timp de cumparaturi sau sa calcati si sa curatati hainele.

Pastrati tinutele “inovatoare” pentru club (sau pentru acasa) si cautati un aspect demn, curat si profesionist. Nu uitati ca interlocutorul trebuie sa asculte ce spuneti, nu sa va critice tinuta.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea