26 februarie 2011

7 obiceiuri care te ajuta sa slabesti sau sa te mentii !!!

Pierderea în greutate cât şi menţinerea siluetei nu ţin doar de dieta adoptată ci şi de stilul de viaţă. Micile obiceiuri sănătoase te pot ajuta să te păstrezi la greutatea dorită. Iată câteva tipsuri.







1. Nu te lăcomi! Cea mai eficientă metodă de a controla numărul de calorii consumate este prin reducerea porţiilor de mâncare. Dacă vei opta pentru porţii mari, vei fi tentată să termini tot din farfurie şi, deci, să mănânci mai mult.






2. Nu te grăbi! De câte ori nu ai primit acest sfat de la mama ta în timpul mesei? Ei bine, este eficient. Dacă mănânci încet, studiile au arătat că vei mânca mai puţin.






3. Nu sări peste mese! Deşi îţi poate părea o idee bună să renunţi la micul dejun sau la cină atunci când vrei să scapi de câteva kilograme, nutriţioniştii te contrazic. Acest obicei nu numai ca este nesănătos dar îţi sabotează şi dieta. Senzaţia de foame se intensifică şi riscul de a mânca mai mult creşte.






4. Mănâncă legumele prima dată! Ştim bine beneficiile consumului ridicat de fructe şi legume. În plus, au un conţinut scăzut de calorii. Specialiştii susţin că, în cazul în care mâncăm legumele prima dată la masă, vom reduce apetitul şi vom consuma mai puţine calorii.






5. Bea cât mai multă apă! Cum te ajută apa să slăbeşti? Prin simplul fapt că nu conţine calorii şi dă senzaţie de saţietate. Potrivit cercetătorilor, apa reduce senzaţia de foame şi astfel te ajută să mănânci mai puţin.






6. Nu lenevi! Fie că alergi, mergi la sală, faci aerobic sau alte exerciţii speciale, este foarte important să nu stai locului nicio clipă! Cu 10-15 minute pe zi de mişcare, de 3 ori pe săptămână, te vei simţi în formă şi vei arăta minunat.






7. Profită de legumele şi fructele de sezon! Conştientizează necesitatea de a consuma cât mai multe fructe şi legume. Bucură-te de câteva reţete vesele, de salate colorate şi pune-ţi imaginaţia la contribuţie când vine vorba de pregătit mese uşoare.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea