26 septembrie 2010

5 fructe de toamna care te ajuta sa slabesti

O dieta de slabit nu trebuie sa se bazeze pe reducerea drastica a alimentelor, ci pe inlocuirea acestora cu produse sarace in calorii. Cea mai eficienta metoda de slabire este inlocuirea alimentelor bogate in grasimi cu fructe si legume. In aceasta perioada de toamna, ai un avantaj in plus deoarece pietele abunda in fructe de sezon.




Iata cele mai intalnite fructe de toamna eficiente in dieta de slabit, care te pot ajuta sa scazi in greutate:






Mere




Consumul regulat de mere permite evitarea unui numar mare de boli, potrivit unui studiu prezentat in cadrul Congresului „Experimental Biology” din 2008, din San Diego. Persoanele care consuma mere isi reduc astfel riscul cu 27% de a dezvolta sindromul metabolic asociat unor afectiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare.


De asemenea, poti pierde doua kilograme intr-o saptamana cu o dieta de detoxifiere pe baza de mere: trei mere pe zi pentru a slabi fara sa iti fie foame. Medicul nutritionist de origine americana Tammi Flynn a avut ideea unei diete pe baza de mere.


Aceasta nu reusea sa ajute una dintre pacientele sale sa slabeasca si a sfatuit-o sa manance un mar inainte de fiecare masa, fara sa-i schimbe in schimb alimentatia. Rezultatul nu a intarziat sa apara: pacienta a slabit 2.3 kg intr-o saptamana.


Marul are proprietatea de a induce rapid senzatia de saturatie gratie bogatiei sale in fibre care umplu rapid stomacul. Datorita aciditatii alcaline (scazute), merele ajuta la digerarea mai usoara a alimentelor consumate ulterior.






Struguri






Strugurii sunt fructe diuretice, care stimuleaza digestia si functionarea rinichilor si previn retentia de apa din organism. Acestia contin resveratrol, o substanta anticoagulanta foarte eficienta impotriva tulburarilor de circulatie sangvina.


Datorita continutului mare de vitamine, persoana care urmeaza dieta de slabire cu struguri va putea asimila toate vitaminele, mineralele, proteinele si glucidele necesare mentinerii unui organism sanatos.


Din pacate, in ciuda continutului foarte ridicat in fibre, samburii si coaja strugurilor sunt adesea dificil de tolerat de persoanele cu colonul sensibil. In acest caz, este indicat sa optezi pentru suc de struguri sau sa incerci sa consumi struguri fara samburi si coaja.






Pere




Perele aduc o cantitate importanta de fibre (aproximativ 5,5 g la o para medie) care iti permit mentinerea senzatiei de saturatie pentru mai mult timp, dupa ce le-ai consumat. Dar capacitatea lor de a lupta impotriva grasimilor nu se opreste aici.


O echipa de cercetatori brazilieni a constatat ca, in cazul unui grup de femei in a caror dieta zilnica au fost incluse pere, participantele la studiu au reusit sa slabeasca mai mult decat femeile din cel de-al doilea grup a caror dieta de slabire continea biscuiti de ovaz (desi cantitatea de pere si biscuiti consumata detinea acelasi numar de calorii).








Prune




Consumate cu moderatie, prunele nu ingrasa ci dimpotriva devin un aliat de incredere in cura de slabire, datorita numarului scazut de calorii, in ciuda cantitatii mare de fibre continute (7g de fibre pentru 100g de prune). Fibrele accelereaza senzatia de satietate si o intarzie pe cea de foame, limitand stocarea caloriilor si facilitand evacuarea prin saruri a grasimilor consumate in timpul meselor.


Calitatile laxative ale prunelor se datoreaza continutului mare de fibre si sorbitol si a altor substante care stimuleaza functia intestinala. Prunele contin atat fibre insolubile, cat si solubile. Fibrele insolubile nu sunt absorbite in organism insa colecteaza cantitati mari de apa, usurand astfel eliminarea resturilor din mancare din colon, prin excretie. Insa, fibrele solubile care se transforma in apa favorizeaza scaderea nivelului de colesterol rau.






Gutui




Cu un aport caloric scazut, gutuile sunt recunoscute pentru cantitatea mare de fibre, ceea ce favorizeaza reglarea glicemiei si a nivelului de colesterol, si de vitamine (in special vitamina C). 100 de grame de gutui nu aduc decat 63 de calorii, fapt ce ii determina pe nutritionisti sa le recomande ca unul dintre cele mai eficiente fructe in dietele de slabire.


Continutul sau in tanine si pectine ii confera gutuii proprietati anti-diareice la care se adauga actiunea protectoare asupra mucoasei intestinale si antiseptice. Astfel, consumul a doua-trei gutui pe zi ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la pierderea kilogramelor in plus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea