1 septembrie 2010

Slabeste fara dieta stricta!

Te-ai saturat sa urmezi diete de slabit fara sa se vada vreun rezultat? Intr-adevar exista o multime de regimuri care promit ca vei pierde in greutate intr-un timp foarte scurt. Insa, astfel de cure de slabit sunt adesea chinuitoare si pe cat de repede ai slabit, pe atat de repede vei pune si inapoi.






Daca vrei sa slabesti fara sa tii cura de slabire, specialistii in nutritie sunt de parere ca nu trebuie decat sa urmezi urmatoarele sfaturi, insa pe o perioada mai mare de timp:


- Consumati numai alimente cu un indice glicemic redus si care reduc senzatia de satietate: fasole, orez, mazare, fructe etc.


- Evitati sa mai mancati carne, in special de porc. De asemenea, nu combinati carnea cu orez, cartofi sau alte legume.


- Diminuati consumul de alimente grase, indeosebi cele de origine animala: unt, smantana, branza grasa.


- Renuntati la produsele de patiserie preparate cu multa faina, dar si la painea alba pe care o puteti inlocui cu painea integrala sau cerealele.


- Bauturile racoritoare, bogate in zaharuri, nu sunt deloc recomandate. Totusi, este necesar sa beti minimum doi litri de lichide: apa, ceaiuri neindulcite, sucuri naturale de fructe diluate cu apa. Ceaiul verde este benefic organismului deoarece contine foarte multi antioxidanti.


- Prajelile sunt total interzise. Daca puteti exclude din alimentatie aceasta metoda de preparare va veti face un bine nespus de mare. Prajelile cresc nivelul colesterolului si favorizeaza aparitia bolilor cardio-vasculare.


- Scapati de obiceiul de a mai manca intre mese, in special produse calorice cum sunt dulciurile deoarece acestea intensifica senzatia de foame.


- Este foarte important daca puteti urma un program strict al meselor principale. Respectati orele fixe de masa pentru ca organismul sa se poata obisnui „sa ceara mancare” doar in acele momente

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea