8 septembrie 2010

7 alimente care nutritionistii nu le recomanda!

Sapte sunt alimentele pe care nutritionista Mihaela Bilic, autoarea cartii "Traiesc, deci ma abtin", nu le-ar manca niciodata. Cunoscutul medic a realizat pentru "Gandul" o lista a produselor de care trebuie sa ne ferim.


Afla mai multe despre:
alimente , Mihaela Bilic , nutritie , sfatul specialistului
Dietele draconice ale vedetelor! Adevarat sau fals? Cinci mituri despre nutritie! Fericirea ingrasa: alimente care iti aduc buna dispozitie Afla ce trebuie sa mananci in sezonul rece Exista alimente fara grasimi care te ingrasa! Terapia cu chilli si urzici „arde” grasimea si „topeste” celulita Consumul de oua te poate ajuta sa iti pastrezi silueta Energizantele combinate cu alcool te fac sa iti pierzi controlul Vinetele, arma secreta a dietelor Porumbul fiert sau copt alimenteaza organismul cu energie Mango ajuta la digestia alimentelor grase Slabeste trei kilograme pe saptamana cu dieta elvetiana Ceapa te apara de boli cardiovasculare Din ce alimente ne procuram proteinele Nutriţioniştii declară război sucurilor de toate felurile! Sunt un pericol pentru sănătate! Astfel, dr. Bilic spune ca zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism. "Zaharul, din punctul meu de vedere ar trebui folosit drept condiment; sa il presaram pe diferite preparate.
Mai mult, pe acest aliment ar trebui sa existe, ca si in cazul tigarilor, pictograme, pe care sa scrie ”Consumul excesiv de zahar dauneaza grav sanatati”", completeaza nutritionistul Bilic.


Specialistul adauga ca zaharul imbatraneste, duce la cresterea colesterolului din sange, la aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. "Acest aliment este unul din produsele alimentare care duce la aparitia dependentei. Persoanele care devin dependente de zahar pot intra chiar si in sevraj", explica Mihaela Bilic. Ca si alcoolul, acest aliment dulce are calorii "goale", iar organismul uman poate sa functioneze perfect fara nici un gram de zahar.


Margarina are un continut caloric destul de ridicat. "Recomand pacientilor sa manance unt si sa renunte la margarina. Untul contine mai putine grasimi, comparativ cu margarina. In plus, vitaminele A si E se gasesc si in unt", spune dr. Mihaela Bilic. Potrivit nutritionistilor, margarina poate duce la aparitia bolilor cardiovasculare, si a bolilor neurodegenerative.


Atunci cand grasimile sunt asimilate de catre corp, sistemul imunitar devine slab, iar organismul prezinta o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la aparitia cancerului. In acelasi timp, acest aliment poate dezvolta rezistenta la insulina, in cazul persoanelor bolnave de diabet.


Produsele de patiserie au un continut ridicat de kilocalorii. "Aceste alimente contin margarina si faina. Nu spune nimeni sa renuntam la un croissant la micul dejun, dar acesta nu trebuie sa devina obisnuinta sau sa incepem sa inlocuim o masa cu produsele de patiserie", recomanda dr. Bilic.


Aceste alimente nu aduc organismului nici un beneficiu, deoarece pateurile sunt lipsite de orice tip de vitamine. Medicii specialisti spun ca principalul risc evidentiat este cresterea in greutate, intr-un timp destul de scurt, lucru ce poate duce, in timp, la obezitate.


Branza topita este de calitate inferioara, iar organismul uman nu beneficiaza de aceleasi calitati pe care le primeste de la branza obisnuita. "Branza topita este obtinuta din resturile de la branza. In plus, are un continut caloric destul de ridicat. Recomand parintilor sa foloseasca pentru sendvisuri branza normala si sa renunte la acest tip de aliment, deoarece este nesanatos pentru organismul copiilor", spune dr. Mihaela Bilic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea