8 septembrie 2010

5 mituri despre dieta, demontate chiar de medici


Medicii atentioneaza ca o multime de sfaturi despre diete care circula intre prieteni sunt doar simple mituri si nu au efectul scontat asupra organismului nostru. Asadar, nu este suficient sa bem foarte multa apa sau sa facem ore intregi de sport, daca numarul de calorii pe care le consumam este ridicat.






Afla mai multe despre:


boli cardiovasculare , diabet zaharat , dieta , fructoza , kilocalorii


Slabeste 4 kilograme in 3 zile cu legume, fructe si orez Nu sari peste micul-dejun daca vrei sa slabesti! Slabeste cu un grapefrut si jumatate pe zi! Top sase cele mai periculoase diete si efectele lor asupra organismului 1. Daca mananci dupa ora 20, te ingrasi - fals


Multi dintre noi sar peste mese, in special peste micul dejun, iar cina devine masa principala si, totodata, cea mai satioasa – cea mai bogata in calorii. „Daca se consuma prea multe calorii la o masa, indiferent de ora, acestea se depoziteaza sub forma de grasime. Cea mai buna strategie este sa iei mai multe mese pe zi, egale cantitativ, decat sa mananci o data sau de doua ori pe zi. Deci, puteti manca la ora 8 seara, cu conditia sa nu fie mai mult decat trebuie”, spune dr. Anda Avramescu, consultant pe nutritie, la un cabinet particular din Bucuresti.






2. Daca faci sport, automat slabesti - fals


Medicii recunosc ca exista foarte multe motive pentru care este bine sa practicam sport - dezvolta rezistenta la efort, confera o starea de bine, previne bolile cardiovasculare si diabetul zaharat, tonifica pielea, dar nu este un mijloc sigur pentru a slabi.






3. Daca bei foarte multa apa, nu te ingrasi - fals


„Excesul de greutate inseamna exces de grasime, si nu retentie de apa. Singurul mod eficient de a pierde kilogramele in plus este scaderea insulinei, care determina parasirea grasimii din celula de depozit si transfomarea ei in energie consumata”, precizeaza dr. Anda Avramescu. Consumul recomandat pentru o hidratare corespunzatoare este de 8-10 cani de lichide pe zi.






4. Daca mananci fructe, slabesti – fals


„Limitati-va la doua fructe pe zi si evitati sucul de fructe, chiar daca nu are zahar adaugat”, ne sfatuieste nutritionistul. Fructele consumate in exces ingrasa prin aportul de fructoza continuta care stimuleaza insulina, cresc pofta de mancare si nu tin de foame.






5. Daca mananci paine si paste, te ingrasi – fals si adevarat


Produsele fainoase, ca painea sau pastele, este indicat sa le consumam cu moderatie, in special atunci cand le servim in combinatie cu carne grasa ori legume bogate in amidon, precum cartofii sau orezul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea