8 septembrie 2010

Sporturi care te ajuta sa slabesti!

Afla cate calorii arzi, in functie de sportul pe care il practici
publicat: 17 Decembrie 2009
marime text:
Alpinismul, alergatul si schiatul se numara printre sporturile care ne ajuta sa ardem cele mai multe calorii. In plus, miscarea reprezinta si o forma de intretinere corporala si mentala, potrivit specialistilor citati de site-ul howstuffworks.com.


Afla mai multe despre:
box , calorii , jogging , sfatul specialistului , sport
O portie de mancare este mai bogata cu 200 de kilocalorii decat acum 20 ani Top 7 alimente pe care nutritionistii nu le-ar manca niciodata Adevarat sau fals? Cinci mituri despre nutritie! Fericirea ingrasa: alimente care iti aduc buna dispozitie Mancarea de tip fast food creeaza dependenta, asemanatoare cu cea data de heroina, morfina sau nicotina LIVE! Florin Uceanu despre ce trebuie sa faci ca sa slabesti si sa iti mentii greutatea! FOTO! Un exercitiu pe zi cu Nicoleta: Alergarea e ideala pentru cei care vor sa slabeasca! Nicoleta Luciu si Florin Uceanu prezinta mersul pe bicicleta de fitness O viitoare mireasa a murit din cauza dietei severe! Doar 530 de calorii pe zi, timp de 11 saptamani! Nicoleta Luciu si Florin Uceanu prezinta sariturile cu coarda Schi
Vacanta de sarbatori reprezinta un bun prilej de a practica sporturile specifice sezonului rece. Persoanele care stiu sa "guste" frumusetea iernii si schiaza de cate ori au ocazia ard 270 de calorii la fiecare jumatate de ora. In plus, temperatura scazuta intareste sistemul imunitar.


Patinaj
Acest sport de iarna ofera toate beneficiile medicale ale alergatului. In 30 de minute de dans pe gheata se consuma circa 250 de calorii. In plus, patinajul ofera un antrenament excelent pentru coapse si fese.


Alpinism
Este o activitate care se poate practica indiferent de anotimp, fie iarna la munte, fie in sezonul cald, in locurile special amenajate. Specialistii spun ca la fiecare 30 de minute de catarare se pierd 371 de calorii. Mai mult, acest tip de sport ajuta la cresterea rezistentei si flexibilitatii.


Alergat
O jumatate de ora de jogging inseamna aproape 450 de calorii pierdute. Singura mentiune este ca alergatul sa fie constant, intr-un ritm moderat si specific fiecaruia dintre noi. In plus, alergatul este o metoda excelenta de intretinere a sanatatii inimii si de tonifiere a musculaturii.


Pentru sezonul rece, o alta recomandare a specialistilor este ca, inainte de a incepe repriza de jogging, sa ne incalzim corespunzator si sa purtam haine putin mai groase decat pana acum, pentru a nu raci.


Box
Acest sport inseamna fitness si anduranta cardiorespiratorie mus¬culara, spun specialistii. Atunci cand intra in ring, sportivii pierd 320 de calorii in 30 de minute.


Baschet
30 de minute de actiune non-stop inseamna dezvoltarea flexibilitatii, rezistenta, sanatate cardiorespiratorie si pierderea a aproximativ 300 de calorii.


Inot
O jumatate de ora de inot in¬tensiv se traduce prin arderea a 360 de calorii. Acest sport ofera un antre¬nament excelent pentru intregul organism, cu conditia ca cei care prefera aceasta activitate pentru timpul liber sa respire corespunzator, pentru o buna oxigenare cerebrala.


Ciclism
Mersul pe bicicleta este o activitate excelenta pentru intretinerea intregului corp. In functie de viteza cu care pedalati, puteti arde 300 pana la 400 de calorii la fiecare jumatate de ora.


Medicii spun ca ciclismul inseamna antrenament cardio, deci sanatate pentru musculatura inimii, ajuta la tonifierea musculaturii picioarelor si a coapselor, dar nu "lucreaza" foarte mult partea superioara a corpului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea