8 septembrie 2010

Tendinterle toamnei in machiaj

Sezonul de toamna aduce in atentie reinterpretarea nuantelor verii. Machiajul natural ramane in tendinte, insa cromatica devine mult mai versatila. Ochii capata expresivitate gratie contrastelor puternice si buzele sunt puse in valoare prin tonuri delicate, bine alese. Sa descoperim asadar, o parte din tendintele machiajului de toamna:







1. Minimal






Caracterizat printr-un aspect natural si un ten cat mai curat, este ideal in timpul zilei. Toamna aceasta tonurile de maro inlocuiesc auriul-bronze care ne-a insotit pe parcursul verii. Tenul cu aspect natural ramane si de aceasta data in tendinte, insa machiajul capata tente autumnale de aramiu, rosu-caramiziu, galben cald.






Ochii sunt pusi in valoare printr-un machiaj subtil, dar totodata elegant. Pometii sunt bine definiti prin nuante diafane, care inspira vitalitate si energie. Buzele sunt colorate in nuante nude, cat mai aproape de culoarea naturala. Colorile mai inchise trebuie pastrate pentru seara. Machiajul din timpul zilei trebuie sa avantajeze cat mai multe tinute. O parte din casele de moda care au sustinut aceasta tendinta in machiaj sunt: Kenzo, Alberta Ferretti, Valentino si Chanel.






2. Efect sculptural


Acest tip de machiaj se bazeaza pe contraste de culoare, ideale pentru seara ori pentru o intalnire romantica. Aduce in prim plan o femeie seducatoare, sigura pe propriile forte. Machiajul cu efect sculptural se construieste minutios, prin variatii de nuante si texturi: stralucitor-mat, inchis-deschis. De asemenea, sunt intalnite si contrastele intre culorile complementare: caramiziu-verde, oranj-violet, auriu- violet roscat etc. In functie de ocazie, machiajul poate fi mai intens, ori mai discret. Sprancenele sunt subliniate printr-un contur fin, fara a intra in concurenta cu restul machiajului.







Pe buze se folosesc gloss-uri stralucitoare in nuante naturale, ori rujuri mate in culori calde, in functie de intensitatea machiajului ochilor: trandafiriu, corai, bej. Efectul sculptural a fost promovat in tendintele toamnei de: Anna Sui, Gucci.






3. Retro


Influenta anilor ’80 se resimte si in tendintele acestui sezon. Machiajul se remarca prin tonuri pastelate pentru pleoape si nuante senzuale de rosu pentru buze. Ochii se pot colora si intr-o sigura culoare: nude sau piersica, insistand asupra colturilor exterioare ale pleoapei. Tenul pasteaza o culoare deschisa, asadar este utila o pudra sidefata in nuante cat mai naturale. Pometii se coloreaza in nuante piersica, usor irizante reflectorizante.







Desi buzele rosii capteaza atentia, machiajul ochilor este la fel de important. In timpul serii, privirea se accentuaza printr-un contur negru sau cu un fard de ochi cenusiu. Casele de moda care au promovat aceasta tendinta pe podium sunt: DSquared, Givenchy, Gianfranco Ferre, Jean Paul Gautlier.






4. Grafic






Acest machiaj este ideal pentru serile in care vrei sa fii in centrul atentiei. Sofisticat si extravagant, iti va pune in evidenta trasaturile fetei, dar si creativitatea. Daca iti plac nuantele stridente, opteaza pentru culorile neon: albastru, galben, corai, verde crud sau violet, care se mentin in tendinte si in aceasta toamna. De asemenea, un nou tip de machiaj smokey eyes este caracteristic machiajului grafic. Un rol important il are conturul clar, architectural si formele ingenioase realizate prin machiaj.






Pe podium acest tip de make-up este des intalnit in prezentarile couture, asadar este mai potrivit pentru seara. Insa, poate fi adaptat si in timpul zilei, renuntand la culorile extravagante in favoarea unora mai calde. Machiajul grafic a fost remarcat in prezentarile semnate: Christian Dior, Cavalli, Vivienne Westwood si Missoni.














0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea