1 septembrie 2010

Remedii in durerile de stomac 2

Infuziile de ceai sunt foarte indicate in diverse afectiuni, mai ales pentru cele care apar de obicei in perioada sarbatorilor, din cauza meselor imbelsugate. Iata cateva dintre cele mai utilizate infuzii de ceai care sa te scape de aceste mici neplaceri.


Balonare


Cum in perioada de iarna exista obiceiul de a a pune pe masa tot felul de bunatati in special pe baza de carne de porc si de a manca din fiecare, se intampla deseori sa te ridici de la masa foarte balonat. Pentru balonare exista doua ceaiuri care fac minuni:






Anason


Consumat imediat dupa ce a fost preparat (pentru ca altfel isi pierde proprietatile), ceaiul de anason are puterea de a diminua starea de balonare a stomacului. Semintele de anason usureaza digestia si impiedica acumularea de gaze. Intr-o cana cu apa clocotita se scufunda timp de 10 minute o lingurita de seminte de anason infasurate intr-un tifon sau intr-un infuzor special pentru prepararea ceaiului. Se bea imediat dupa masa, caldut, fara zahar.


Ghimbir si nucsoara


Se amesteca jumatate de lingurita de ghimbir si o jumatate de lingurita de nuscoara si se infuzeaza intr-o cana cu apa fierbinte. Ceaiul se bea neindulcit si caldut, imediat dupa masa.


Arsuri gastrice


Din cauza alimentatiei deficitare, uneori foarte nocive pentru stomac, apar arsurile gastrice care sunt extrem de neplacute. Pentru a scapa rapid de acestea, utilizeaza una dintre urmatoarele doua infuzii:


Galbenele


Ceaiul de galbenele, sub forma de infuzie, macerat sau tinctura, amelioreaza arsurile gastrice. Ceaiul se bea caldut, imediat dupa masa, cu o lingurita de miere. In scurt timp vor aparea deja primele semne de imbunatatire.


Busuioc


Specialistii sunt de parere ca infuzia de busuioc sau chiar maceratul, consumate cu jumatate de ora inainte de masa ,previn arsurile gastrice. De asemenea, busuiocul adaugat in preparatele culinare ajuta la o digestie mai usoara.


Febra


De obicei febra este un simptom care insoteste multe boli, insa in special iarna este prezenta in cazurile de gripa si raceala. Aceasta poate fi combatuta cu ajutorul ceaiurilor, insa aceasta metoda este recomandata doar in cazurile in care temperatura a depasit limita normala cu cel mult doua grade. Altfel, este indicat sa ceri sfatul medicului.


Scortisoara


Intr-un ibric cu 250 ml de apa se fierb trei betisoare de scortisoara sau o lingurita de praf de scortisoara si cateva cuisoare. Se acopera timp de 20 de minute cu un capac si apoi se bea indulcit cu o lingurita de miere. Scortisoara reduce febra, ucide virusii si combate inflamatia.


Socul


Infuzeaza doua lingurite de flori de soc intr-o cana cu apa fierbinte si bea ceaiul indulcit cu miere. Socul are efecte terapeutice excelente impotriva racelii, tusei, bronsitei si febrei. Se beau pana la trei – patru cani de ceai pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Si-au exprimat parerea